Dostupný dům v Kostelci nad Černými lesy

Zděný dům se 4 místnostmi a 2 zahrádkami za cenu jen něco přes 2 milióny Kč? A to jen 37 minut autem od Prahy? Ano, i to je možné. Je sice obyvatelný, ale vyžaduje větší rekonstrukci a hlavně vymyslet, kam umístit koupelnu.

Lokalita

Kostelec nad Černými lesy je oblíbené městečko na východ od Prahy, 15 km za Říčany a asi 37 minut jízdy autem z Prahy (Westfield Chodov). Jak název napovídá, kolem se rozkládají rozsáhlé jehličnaté lesy. Lesopark najdete i uvnitř města. V Kostelci žije přes 4 000 obyvatel a má bohatou občanskou vybavenost.

Není zde žádný těžký průmysl, město má ale tradici v hrnčířství (má zde i své muzeum) a keramice. Každoroční keramické trhy jsou vyhlášené. 

Historické jádro je městskou památkovou zónou. Hlavní dominantou je renesanční knížecí zámek, původně gotický hrad. Dnes v zámku sídlí Školní lesní podnik České zemědělské univerzity. Zámecká kaple sv. Vojtěcha dnes slouží jako místo pro svatební obřady a koncerty.

Popis nemovitosti

Rodinný dům v ulici Příční 336 může být pro někoho startovací, pro někoho jiného klidně i bydlením pro zbytek života. Má hlavní objekt se 4 místnostmi, kůlnu asi 10 m2 a na každé straně malou zahrádku. Pozemky mají celkem 170 m2. Dům má severojižní orientaci s okny na západ. Hlavně z 1. patra jsou hezké výhledy, především na blízké lesy. 

Dům má dispozici 3+1, konkrétně v patře 2 pokoje (každý asi 13 m2), v přízemí se nachází obývací pokoj (17 m2) a kuchyň (16,4 m2). K tomu zádveří, WC a horní chodbu. Ano, čtete správně, chybí zde koupelna… Ale i to má své řešení. Nejpravděpodobněji asi takové, že vznikne místo zádveří a do domu se bude vcházet vlevo přes kůlnu, ve které se udělají dveře do obýváku. Na střeše kůlny by šla udělat i venkovní terasa.

Rodinný dům je připojen na vodu a elektřinu, odpad je vyřešen jímkou. Je asi 100 let starý, postavený z cihel a kamene, na střeše je pálená taška. Má ale aspoň vyměněné vstupní dveře a okna. Topí se zde zatím kamny na tuhá paliva, jsou tu celkem 3. 

Potřebuje větší rekonstrukci. Není velký, není krásný, ale s trochou šikovnosti a investic z něj může být slušné bydlení pro někoho, kdo nemá velký rozpočet, ale přesto touží po vlastním domě v městečku jako je Kostelec. 

Fotogalerie exteriéru

Fotogalerie interiéru

Půdorys

Sdílejte tuto nabídku:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Máte zájem o tuto nemovitost?

KONTAKTUJTE REALITNÍHO MAKLÉŘE

V případě jakýchkoliv dotazů nebo domluvení osobní prohlídky mě prosím kontaktujte.

Ing. ZDENĚK HAŠEK

Tel.: +420 601 381 719

Ing. Zdeněk Hašek
IČO 46410066
Pivovarská 1003, 267 16 Vysoký Újezd

Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte
© ZHREALITY 2021  |   Ochrana osobních údajů  |  Etický kodex  |   web vytvořilo studio: websupreme.cz